mindful yoga

In het moment zijn, mindful, kijken naar dit moment. Met aandacht. Zacht bewegen. Dat is de basis van de mindful yoga lessen. De yoga-houdingen, asana’s genoemd, vormen samen met de ademhaling het fundament van deze lessen, terwijl je bewust bent van de bewegingen en wat er in je lichaam gebeurt. In het moment, met alles wat daar is. De bewuste of onbewuste ademhaling, ontspanning en meditatie zijn belangrijke toevoegingen, die iedere les verschillen. Mindful yoga geeft je de ruimte om even niet te hoeven rennen, je bewust te worden van het nu, zonder te hoeven oordelen.

flow for all (vinyasa)

De yoga-houdingen, asana’s, gaan vloeiend in elkaar over, waarbij het accent ligt op de adem en bewust bewegen. Een actieve vorm van yoga, waarbij het lichaam ook fysiek wordt uitgedaagd. Er is ruimte voor ontspanning en een zachtere vorm van de yogahoudingen. Perfect om te beginnen met een actievere vorm van yoga die je ruimte, energie en ontspanning geeft. Deze les is voor iedereen toegankelijk, met en zonder yoga ervaring.

yin yoga

Yin yoga is een rustigere en langzamere vorm van yoga die vooral werkt op het bindweefsel. De houdingen worden langer aangehouden, waarmee je je aandacht naar binnen toe richt. Bindweefsel heeft tijd nodig om zich aan te passen. Door langer in een houding te zijn werk je hieraan en daarmee op de diepere niveaus van je lichaam. Daardoor kan yin yoga ontspannend en tevens uitdagend zijn, maar altijd passend voor jou.

strong flow (vinyasa)

De yoga-houdingen, asana’s, gaan vloeiend in elkaar over waarbij de ademhaling de leidraad is voor je bewegingen. Continue verandering. Het is een prettige manier om mindful, in het moment, te bewegen en je lichaam tegelijk krachtiger en soepeler te maken. Je geest wordt hierdoor ook krachtiger en soepeler. Een fysiek actievere vorm van yoga, die ruimte, energie en ontspanning geeft.