mindful yoga

In het moment zijn, mindful, kijken naar dit moment. Met aandacht. Zacht bewegen. Dat is de basis van de mindful yoga lessen. De yoga-houdingen, asana’s genoemd, vormen samen met de ademhaling het fundament van deze lessen, terwijl je bewust bent van de bewegingen en wat er in je lichaam gebeurt. In het moment, met alles wat daar is. De bewuste of onbewuste ademhaling, ontspanning en meditatie zijn belangrijke toevoegingen, die iedere les verschillen. Mindful yoga geeft je de ruimte om even niet te hoeven rennen, je bewust te worden van het nu, zonder te hoeven oordelen.

flow for all (vinyasa)

De yoga-houdingen, asana’s, gaan vloeiend in elkaar over, waarbij het accent ligt op de adem en bewust bewegen. Een actieve vorm van yoga, waarbij het lichaam ook fysiek wordt uitgedaagd. Er is ruimte voor zachtheid en het opzoeken van je eigen grenzen. Deze actievere vorm van yoga geeft je ruimte, energie en ontspanning.

yin yoga

Yin yoga is een rustigere en langzamere vorm van yoga die vooral werkt op het bindweefsel. De houdingen worden langer aangehouden, waarmee je je aandacht naar binnen toe richt. Bindweefsel heeft tijd nodig om zich aan te passen. Door langer in een houding te zijn werk je hieraan en daarmee op de diepere niveaus van je lichaam. Daardoor kan yin yoga ontspannend en tevens uitdagend zijn, maar altijd passend voor jou.

hatha

Hatha is de overkoepelende naam voor eigenlijk alle fysieke vormen van yoga zoals wij die in het westen kennen. De hatha yogalessen zijn intensief maar voor iedereen toegankelijk. De intensiteit is wat minder dan die van de flow yogalessen en de houdingen worden rustig opgebouwd. Op deze manier worden zowel lichaam en geest in balans gebracht. Het is een prettige manier om mindful, in het moment te bewegen en tegelijk je lichaam krachtiger en soepeler te maken. Een fysiek actievere vorm van yoga, die ruimte, energie en ontspanning geeft.

yin & mindful

De Yin & Mindful les is een combinatie van de mindful yogales en de yin yogales. Enerzijds gebruik je je spieren op een vriendelijke zachte manier, anderzijds werk je vooral op het bindweefsel.